Vraag het de hovenier

3 Minuten Gepost op:


Gezellig de hovenier 

Weinig vakmensen worden zo welkom geheten als een hovenier. Geen gedoe met verstoppingen(de loodgieter) of schilders en stukadoors waarvoor de hele woonkamer leeggehaald moet worden. Nee, gewoon een aardige man die met prachtige planten de natuur in al zijn glorie laat zien. 

Hulp bij het zware werk

Een belangrijk deel van het werk van een hovenier bestaat uit het onderhouden van tuinen en plantsoenen. Niet het meest dankbare werk voor de meeste mensen, maar wel noodzakelijk om bomen en planten in toom te houden en om de groei en bloei te stimuleren. Met huis, tuin en keukengereedschap lukt dat wel, maar het voordeel van een professioneel hovenier is dat hij ook professioneel gereedschap heeft, waarmee hij de klus goed en snel kan klaren. Ook neemt hij gelijk het tuinafval mee, waarna een keurig nette tuin achterblijft.  Zeker verstandig om een hovenier in te schakelen is bij het snoeien van grote bomen. Door de takken op de juiste manier te snoeien blijft de vorm van de boom behouden. Ook is het vaak lastig om op grote hoogte te snoeien, iets waar de vakman op voorbereid is.

Nieuwe tuin

Een nieuwe tuin aanleggen is echt een vak waar de hovenier zijn kunde kan tonen. Hij houdt rekening met de zichtlijnen vanuit huis, de ligging van de tuin en het allerbelangrijkste, de wensen van de bewoners. Het beste werkt als je zelf al ideeën hebt opgedaan. Loop eens door een nieuwbouwwijk heen, of kijk eens op internet of bezoek showtuinen. Je zult ontdekken dat een bepaalde stijl je zal aanspreken, iets wat de hovenier als uitgangspunt in zijn tekening kan meenemen. Denk ook aan de functies die je in de tuin wilt. Wil je een tuintafel of heb je ruimte voor een overkapping met een heerlijke loungeset en natuurlijk de trampoline voor de kinderen niet vergeten. Tenslotte is de kleurkeuze van belang. De hovenier is expert in het bepalen van welke planten in jouw tuin het beste zullen groeien, maar de kleur kun je helemaal zelf bepalen. Vaak zijn blauwe en paarse tinten mooi, of vrolijk rood of geel, of kies voor neutrale witte bloemen. 

Doe het samen

Uiteindelijk is het resultaat een samenwerking tussen jou en de hovenier. Natuurlijk kun je gebruik maken van zijn professionele kennis over planten en zijn ervaring over inrichting, maar je mag de tuin echt wel een stukje van jezelf maken. Dan voel je er helemaal in thuis en zul je van het vroege voorjaar tot het late najaar genieten van jouw eigen kleine paradijsje buiten.

Groene tip: Hoveniersbedrijf J T A van Marwijk BV voor Wassenaar e.o.

• Tags: • 432 Woorden

Over ons

Blog over huis en tuinlandschap Hallo! Mijn naam is Bertus. Weet je wat nu echt fantastisch is? In de natuur zijn. Het is niet alleen mooi en leuk, het is ook nog eens gezond. De natuur is natuurlijk een zeer breed begrip. Maar de natuur kun je natuurlijk ook een beetje naar huis toe halen! Dit kan bijvoorbeeld met een prachtige voortuin of achtertuin. Het leuke is, als je een eigen huis hebt, dat je de natuur hiervan naar eigen stijl kan inrichten. Zo kun je al dat prachtige groen inrichten zoals jij dat wil! Fantastisch toch? Huis- en tuinlandschappen zijn leuk en maken veel mensen enthousiast. Lekker in de tuin zitten, wat is er nu beter dan dat? Lees er alles over in mijn blog.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

Stoelen huren
26 april 2019
Vloertegels
11 juli 2018
Tegels woonkamer
2 mei 2018