Waarom kiezen voor tapijt?

3 Minuten Gepost op:


De voordelen van tapijt

Een tapijt geeft een meerwaarde aan de ruimte en je kan het op verschillende manieren gebruiken, je kan een tapijt op de grond leggen als bescherming voor je vloer of je kan ook een wandtapijt ophangen. Op deze manier geef je een extra effect aan je muur dat niet veel plaats inneemt en dat je kan wegnemen of veranderen wanneer je wilt.

Verschillende soorten

Er zijn natuurlijk verschillende soorten tapijten dus je kan er een kiezen dat volledig naar je eigen wil is, je kan kiezen tussen een dik tapijt of een dun, je kan het kleurenpalet kiezen zodat het zeker in de inrichting van je huis past en je kan het land van afkomst kiezen. Voor wandtapijten heb je de keuze in kleur en vorm maar ook in de tekening die erop staat. Je kan een tapijt kiezen waar een verborgen boodschap inzit of en heel oud waar een Griekse tragedie wordt in afgespeeld. Een wandtapijt geeft een meerwaarde aan je huis, als je niet meteen weet wat het is is het een leuke ontdekkingstocht om de betekenis te begrijpen, zelfs als die er niet is. Je kan ook tapijten gebruiken om kinderen op te laten spelen, op die manier moeten ze niet op de grond spelen en blijft het warm voor hun om te spelen.

Waar gebruik je tapijten?

De meest voor de hand liggende ruimte is natuurlijk de woonkamer, daar is het meeste activiteit en als je bezoek hebt ga je ook meestal in de woonkamer zitten, dan is het wel fijn om daar een zacht tapijt te leggen zodat de mensen iets aangenaams onder hun voeten voelen als ze bij jou rondlopen. In de badkamer kan je ook een klein tapijtje leggen, voor als je uit de douche of het bad komt dat je niet uitglijdt. In de slaapkamer staat een tapijt ook altijd leuk, dit kan je dan combineren met de kleur van je muren of je meubels of iets helemaal anders, in een effen kamer kan je als finishing touch een tapijt leggen in een felle kleur zodat deze meteen in het oog springt als je de kamer binnenstapt.

Nadelen?

Bij tapijten zijn er niet echt nadelen, je moet er enkel voor zorgen dat je toch regelmatig eens stofzuigt zodat er niets in blijft plakken dat er niet hoort. Op die manier houd je je tapijt schoon en blijft het er ook leuk uitzien. Sommige kleine tapijtjes kan je ook eens in de wasmachine steken of naar de stomerij brengen. Zo blijf je lang plezier hebben van je tapijt en blijf je je bezoek verbazen met hoe schoon het er telkens uitziet.

Tip: Van Summeren Alles Voor Mooi Wonen voor Nijmegen e.o.

• Tags: • 450 Woorden

Over ons

Blog over huis en tuinlandschap Hallo! Mijn naam is Bertus. Weet je wat nu echt fantastisch is? In de natuur zijn. Het is niet alleen mooi en leuk, het is ook nog eens gezond. De natuur is natuurlijk een zeer breed begrip. Maar de natuur kun je natuurlijk ook een beetje naar huis toe halen! Dit kan bijvoorbeeld met een prachtige voortuin of achtertuin. Het leuke is, als je een eigen huis hebt, dat je de natuur hiervan naar eigen stijl kan inrichten. Zo kun je al dat prachtige groen inrichten zoals jij dat wil! Fantastisch toch? Huis- en tuinlandschappen zijn leuk en maken veel mensen enthousiast. Lekker in de tuin zitten, wat is er nu beter dan dat? Lees er alles over in mijn blog.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

Stoelen huren
26 april 2019
Vloertegels
11 juli 2018
Tegels woonkamer
2 mei 2018