Goede redenen om te kiezen voor een interieurarchitect

3 Minuten Gepost op:


Hij is als het ware een mediator tussen ruimtes, omgevingen en gebruikers. Het inhuren van een interieurarchitect is dan ook geen slecht idee. Met gedegen kennis van techniek, de laatste trends, esthetiek en conceptueel denken, geeft hij jouw huis, horecagelegenheid, kantoorruimte of andere openbare ruimtes nieuw elan. 

Binnenhuisarchitect of interieurarchitect?   

Je zult nu wellicht denken: "Zo iemand heet toch een binnenhuisarchitect?". Het verschil zit hem hier in. Iedereen mag zich een binnenhuisarchitect noemen. Het is een vrij beroep. Maar voordat iemand het beroep van interieurarchitect kan uitoefenen, is het volgen van een bachelor én master opleiding verplicht! Bij het inhuren van een architect heb je dus te maken met een echte professional, die staat ingeschreven in het architectenregister. 

Een interieurarchitect visualiseert en creëert 

Als je plannen hebt of gaat bouwen, verbouwen of renoveren is het handig de hulp in te schakelen. Niet alleen moet het er mooi uit gaan zien, ook moet jouw idee functioneel en realiseerbaar zijn. Aan de hand van jouw wensen, eisen en doelen maakt hij een ontwerp, waarbij rekening wordt gehouden met onder andere materiaalkeuze, licht, geluid, kleur, elektra, gas- en waterleidingen. Een logische routing en indeling, zijn ook belangrijk. Een goede architect denkt mee en biedt creatieve oplossingen waar je zelf misschien nog niet eens aan had gedacht. Als ontwerper is hij altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering.   

De interieurarchitect creëert meerwaarde

Niet alleen creëert hij voor het object een meerwaarde, ook voor jou als persoon. Vandaag de dag staat 'kwaliteit van leven' hoog in het vaandel. Ons welzijn gaat gepaard met beleving, gebruik en een stukje status. Een speciaal ontworpen interieur draagt daarom bij aan jouw kwaliteit van leven. Je raakt erdoor geïnspireerd. Je kunt anderen laten zien wat jij hebt laten creëren. Het heeft een positieve uitwerking op jouw welzijn. Je functioneert beter. En is dat niet iets wat we allemaal ambiëren? 

Kies de interieurarchitect die bij je past

Communicatie en interactie tussen mensen is het fijnst als een wederzijds vertrouwen is. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte kandidaat, is het gevoel dat je hebt bij iemand de belangrijkste graadmeter om iemand in te huren. Ga gesprekken aan met verschillende architecten en kijk wie het beste bij jou, je plannen en wensen past. Verzamel voorbeeldplaatjes uit tijdschriften. Maak een moodboard met kleuren, materialen. Schrijf op wat je graag wel en niet wilt. Vertel hem duidelijk wat je van hem verwacht, zodat er later geen onduidelijkheden ontstaan. Iedereeen heeft zijn eigen specialisme en hij kan je dan ook zeker vertellen of hij wel al dan niet aan je wensen kan voldoen.

Neem eens contact op met SAX Architecten voor persoonlijk advies.

• Tags: • 441 Woorden

Over ons

Blog over huis en tuinlandschap Hallo! Mijn naam is Bertus. Weet je wat nu echt fantastisch is? In de natuur zijn. Het is niet alleen mooi en leuk, het is ook nog eens gezond. De natuur is natuurlijk een zeer breed begrip. Maar de natuur kun je natuurlijk ook een beetje naar huis toe halen! Dit kan bijvoorbeeld met een prachtige voortuin of achtertuin. Het leuke is, als je een eigen huis hebt, dat je de natuur hiervan naar eigen stijl kan inrichten. Zo kun je al dat prachtige groen inrichten zoals jij dat wil! Fantastisch toch? Huis- en tuinlandschappen zijn leuk en maken veel mensen enthousiast. Lekker in de tuin zitten, wat is er nu beter dan dat? Lees er alles over in mijn blog.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

Stoelen huren
26 april 2019
Vloertegels
11 juli 2018
Tegels woonkamer
2 mei 2018