Een houten keuken, een aparte keuken

3 Minuten Gepost op:


Als je denkt aan een mooie en luxe keuken denk je meestal aan een mooie en ruime keuken met wellicht een kookeiland en mooie keukenkasten. En om de keuken wat aan te kleden plaats je dan stainless steel apparatuur. Een houten keuken is niet wat er bij de meesten in gedachte komt bij het denken aan een luxe en moderne keuken. Toch kan je met hout super veel doen om je keuken een luxere uitstraling te geven. 

Hout kan je natuurlijk verwerken in de keukenkasten maar ook in het werkblad of achterwand. Aan de hand van welke kleur hout je kiest kan je wat spelen met de uitstraling die je keuken geeft. Houten keukens geven een een illusie van een minimale design terwijl het een moderne look heeft.   

Een warme en verwelkomende keuken

Na het plaatsen van een houten keuken zul je merken dat het de sfeer in de keuken heftig verandert. Je hebt een huiselijker gevoel en warm gevoel elke keer dat je in de keuken stapt. Dat is natuurlijk heel fijn voor elke chef die een groot gedeelte van de dag in de keuken staat. En natuurlijk voor elke doorsnee kok die zijn skills wil verbeteren! Een houten keuken heeft een landelijke uitstraling. Om dit te krijgen kun je bijvoorbeeld kiezen voor massief hout voor de keukenkasten en het werkblad. Ook kun je er leuke handgrepen aan vastmaken. Om de keuken af te maken kan je ook kiezen voor "statement pieces" die de keuken leuk complimenteren.   

Liever geen keuken van alleen hout? 

Voor wie graag hout in de keuken wilt gebruiken, maar niet een keuken uit alleen maar hout wilt hebben, zijn er natuurlijk ook mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een strak wit werkblad hebben met een houten achterwand en een houten keukentafel. Zo heb je wat houtwerk in de keuken met een houtentafel als statement piece.   

De combinatie van roestvrij staal en massief eikenhout kan een industriële look geven aan je keuken. Dit is erg interessant voor degenen die van een robuuste uitstraling houden. Grof hout kan je ook combineren met metaal. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om metalen handgrepen te plaatsen aan de keukenkasten of metalen poten te plaatsen aan een keukentafel gemaakt van grof hout.   

Houten keukens zijn er in vele kleuren en stijlen. Je kunt eindeloos dromen over jouw perfecte houten keuken zonder dat je aan inspiratie te kort schiet. Hoe je de keuken het beste kunt inrichten en waar je de statement pieces plaats ligt natuurlijk geheel aan jouw eigen persoonlijke voorkeur. Wat wel zeker is, is dat jouw keuken zal stralen. Zie jij jouw keuken al voor je? Neem eens een kijkje bij Moodkeukens en ontdek het aanbod!

• Tags: • 448 Woorden

Over ons

Blog over huis en tuinlandschap Hallo! Mijn naam is Bertus. Weet je wat nu echt fantastisch is? In de natuur zijn. Het is niet alleen mooi en leuk, het is ook nog eens gezond. De natuur is natuurlijk een zeer breed begrip. Maar de natuur kun je natuurlijk ook een beetje naar huis toe halen! Dit kan bijvoorbeeld met een prachtige voortuin of achtertuin. Het leuke is, als je een eigen huis hebt, dat je de natuur hiervan naar eigen stijl kan inrichten. Zo kun je al dat prachtige groen inrichten zoals jij dat wil! Fantastisch toch? Huis- en tuinlandschappen zijn leuk en maken veel mensen enthousiast. Lekker in de tuin zitten, wat is er nu beter dan dat? Lees er alles over in mijn blog.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

Stoelen huren
26 april 2019
Vloertegels
11 juli 2018
Tegels woonkamer
2 mei 2018