Wat doet een stoffeerder?

2 Minuten Gepost op:


Een stoffeerder kan de bekleding verzorgen van woningen en interieurs. Zij maken bijvoorbeeld de gordijnen naar wens en op maat of bekleden de vloeren en trappen van een woning. Daarnaast kunnen zij gespecialiseerd zijn in het repareren of vervangen van de bekleding van oude meubelen. Vaak hebben zij dan te maken met unieke meubelstukken, die een belangrijke waarde voor mensen hebben. Meubels stofferen is een ambacht, dat om vakmanschap vraagt.

Wat kan een stoffeerder allemaal doen?
Een meubelstoffeerder kan zich specialiseren in verschillende stofferingen. Vaak zijn deze vakmensen niet alleen bedreven in het bekleden van klassieke meubelstukken, maar ook in het stofferen van bijvoorbeeld voertuigen, zoals auto's en caravans of campers. Het kan daarbij ook gaan om losse voorwerpen, als bankzittingen en kussens. Het is niet altijd nodig om een meubelstuk opnieuw te bekleden, soms is het ook voldoende om het alleen te reinigen. Ook dit kan een stoffeerder op een professionele manier voor je uitvoeren.

Wat houden de werkzaamheden zoal in?
Er zijn tal van werkzaamheden die een meubelstoffeerder voor je kan verzorgen. Het gaat dan niet alleen om het reinigen, herstellen of nieuw aanbrengen van een stoffering, maar vaak ook om andere reparaties. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de veren of het bijvullen of vervangen van de vulling. Daarnaast voeren zij soms ook reparaties uit aan de meubelstukken zelf. Een meubelstoffeerder kan bij al zijn werkzaamheden in ieder geval niet zonder een naaimachine, naald en draad en het nodige handgereedschap.

Oude meubels weer als nieuw
Het opnieuw laten stofferen van bijvoorbeeld een bank, stoel of poef gebeurt vaak bij meubelen, waarmee mensen een bijzondere band hebben. Bijvoorbeeld omdat ze het meubel geërfd hebben of omdat het al lang in het bezit van de familie is. Ook komt het voor dat mensen goedkoop een mooi meubelstuk op de kop hebben weten te tikken en dit helemaal naar hun eigen smaak en wensen willen laten opknappen. Een meubelstoffeerder heeft daarmee een uiterst duurzaam beroep.

Trends op het gebied van interieur en stoffering
Op maat gemaakte meubels, voorzien van kwaliteitsstoffen, zijn vrijwel altijd populair. Het laten stofferen van een meubelstuk levert dan ook een unieke interieurinrichting op. Daarnaast zijn klassieke meubelstukken erg in trek, zoals meubels uit de jaren vijftig, zestig of zeventig. Qua materialen zie je steeds vaker fluweel terugkomen, maar ook juist natuurlijke stoffen, zoals gewaxt katoen of linnen. Verder kiezen veel mensen de laatste tijd weer voor kleur in hun interieur. Niet alleen klassiek met bijvoorbeeld donkergroen of donkerrood met goud, maar ook modern met bijvoorbeeld dierenprints of een oriëntaals kleurenpalet.

• Tags: • 424 Woorden

Over ons

Blog over huis en tuinlandschap Hallo! Mijn naam is Bertus. Weet je wat nu echt fantastisch is? In de natuur zijn. Het is niet alleen mooi en leuk, het is ook nog eens gezond. De natuur is natuurlijk een zeer breed begrip. Maar de natuur kun je natuurlijk ook een beetje naar huis toe halen! Dit kan bijvoorbeeld met een prachtige voortuin of achtertuin. Het leuke is, als je een eigen huis hebt, dat je de natuur hiervan naar eigen stijl kan inrichten. Zo kun je al dat prachtige groen inrichten zoals jij dat wil! Fantastisch toch? Huis- en tuinlandschappen zijn leuk en maken veel mensen enthousiast. Lekker in de tuin zitten, wat is er nu beter dan dat? Lees er alles over in mijn blog.

Zoeken

Archief