Tuin laten betegelen: de gemiddelde kosten

3 Minuten Gepost op:


Ben jij van plan om de tuin te laten betegelen of wil je deze klus zelf uitvoeren? Voordat je jouw keuze maakt is het prettig om te weten wat de gemiddelde kosten zijn voor het laten bestraten van de tuin. Veel mensen kiezen ervoor om deze klus uit te besteden aan een professional, omdat je dan niet zelf dagenlang met je knieën in de aarde hoeft te zitten. Ook profiteer je van een strak en netjes resultaat wanneer je een hoveniersbedrijf inschakelt. Dit zijn de gemiddelde kosten voor het laten bestraten van de tuin.

Kosten per m2

Gemiddeld kost het bestraten van de tuin €30,- per m2. Dit bedrag is inclusief materiaal en stratenmaker. Deze kosten kunnen flink uiteen lopen. Dit is onder andere afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het gekozen legmotief en het type tegel dat je uitzoekt. Zo betaal je een stuk meer voor stenen dan voor grind. Gras is relatief goedkoop, maar voor straatwerk geldt dat niet. Door grind te gebruiken in plaats van steen kun je jouw tuin op de goedkoopst mogelijke manier laten betegelen.

Grind kost gemiddeld €10,- per m2. Daarnaast is dit materiaal makkelijker om zelf te leggen, al blijft het een fysiek zware klus. Als je wel tegels wilt, maar een klein budget hebt, zijn koppelstones de beste keuze. Deze kosten tussen de €15,- tot €25,- per m2. Het tarief voor een stratenmaker ligt tussen de €10,- tot €20,- per m2. Voor het meest luxe materiaal ga je voor natuursteen. Natuursteen wordt gevormd door de natuur en is hierdoor uniek in structuur en kleur. Hierdoor krijgt je tuin een schitterende uitstraling, maar er hangt wel een prijskaartje aan natuursteen van €30,- tot €65,- per m2 exclusief het tarief van de stratenmaker.

Voordelen van tuin bestrating

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor bestrating in de tuin. Zo heeft een tuin met bestrating minder onderhoud nodig dan een natuurtuin of een tuin met een groot gazon. Nadat de bestrating gelegd is, hoef je alleen soms onkruid te wieden. Dit is erg praktisch voor wie geen groene vingers heeft. Ook is er altijd een mooie plek om je zithoek neer te zetten. Staat de zon 's ochtends aan de ene kant van de tuin, maar wil je 's middags op een ander plekje zitten? Geen probleem, je verplaatst jouw stoel gewoon op de bestrating. Ten slotte is er genoeg ruimte voor de kinderen om te spelen in de tuin wanneer er geen bomen en struiken in de weg staan.

Wil je graag meer informatie over alle mogelijkheden? Bezoek dan de website van Hoveniersbedrijf de Colm.

• Tags: • 430 Woorden

Over ons

Blog over huis en tuinlandschap Hallo! Mijn naam is Bertus. Weet je wat nu echt fantastisch is? In de natuur zijn. Het is niet alleen mooi en leuk, het is ook nog eens gezond. De natuur is natuurlijk een zeer breed begrip. Maar de natuur kun je natuurlijk ook een beetje naar huis toe halen! Dit kan bijvoorbeeld met een prachtige voortuin of achtertuin. Het leuke is, als je een eigen huis hebt, dat je de natuur hiervan naar eigen stijl kan inrichten. Zo kun je al dat prachtige groen inrichten zoals jij dat wil! Fantastisch toch? Huis- en tuinlandschappen zijn leuk en maken veel mensen enthousiast. Lekker in de tuin zitten, wat is er nu beter dan dat? Lees er alles over in mijn blog.

Zoeken

Archief