Wat zijn de voordelen van een sunshower?

2 Minuten Gepost op:


Zon is goed voor een mens. Van de zon worden we vrolijk en energiek, en bovendien maakt onze huid vitamine D aan onder invloed van direct zonlicht. Maar buiten schijnt nu eenmaal niet altijd de zon. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een goed alternatief als de zon zich een paar dagen niet laat zien. Niet voor buiten, maar voor in de doucheruimte! Met een sunshower heb je zomer en winter de voordelen van de zon in je badkamer. Wat is het precies, hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Wat is een sunshower?
Een douche die de zon naar je badkamer brengt, dat is deze sunshower. Het is een infrarood paneel dat wordt gemonteerd in de doucheruimte. Tijdens het douchen wordt het een sunshower als je met een druk op de knop de infraroodlamp aanzet. Dit infrarood licht bevat ook uv-licht.

De voordelen
Onder invloed van het uv-licht maakt je lichaam vitamine D aan. Dat is zeker prettig in de winter, als de zon zich minder vaak laat zien en we dik zijn aangekleed, waardoor er minder huid vrij is waarop de zon kan schijnen. Bovendien wordt je huid onder invloed van uv-licht bruin. Je kunt je met een infrarooddouche dus ook alvast een beetje voorbereiden op de zomer.
Het infrarood licht heeft ook veel voordelen voor je lichaam. Je spieren worden verwarmd, wat fijn is voor mensen met bijvoorbeeld reuma, rug- en nekklachten. Sport je en heb je een blessure? Het gebruik van infrarood licht verlicht de klachten en bevordert het herstel van je spieren. Bovendien is deze verwarming van de spieren een uitstekende warming-up voor je gaat sporten.
Daarnaast zorgt het licht voor een goede bloedcirculatie, wat weer goed is voor je lichaam. Afvalstoffen worden sneller verwijderd en voedings- en bouwstoffen sneller aangevoerd.

Volkomen veilig
Een sunshower is een elektrisch apparaat, en daar kan jij je bedenkingen bij hebben onder de douche. De sunshower is echter uitvoerig getest en voldoet aan alle Europese richtlijnen. Het is dus volkomen veilig. Ook hoef je nooit bang te zijn voor oververhitting; de infrarood lamp schakelt automatisch uit na tien minuten zodat hij kan afkoelen.
Het is wel aan te raden een brilletje te dragen om de ogen te beschermen als je de infrarooddouche gebruikt. Hoewel de sunshower gebruik maakt van laag gedoseerd uv-licht is het altijd verstandig je ogen goed te beschermen.

Een sunshower is dus een ideale aanvulling voor je badkamer. Het is niet alleen fijn voor je lichaam, het is ook heerlijk ontspannen douchen met een sunshower.

• Tags: • 418 Woorden

Over ons

Blog over huis en tuinlandschap Hallo! Mijn naam is Bertus. Weet je wat nu echt fantastisch is? In de natuur zijn. Het is niet alleen mooi en leuk, het is ook nog eens gezond. De natuur is natuurlijk een zeer breed begrip. Maar de natuur kun je natuurlijk ook een beetje naar huis toe halen! Dit kan bijvoorbeeld met een prachtige voortuin of achtertuin. Het leuke is, als je een eigen huis hebt, dat je de natuur hiervan naar eigen stijl kan inrichten. Zo kun je al dat prachtige groen inrichten zoals jij dat wil! Fantastisch toch? Huis- en tuinlandschappen zijn leuk en maken veel mensen enthousiast. Lekker in de tuin zitten, wat is er nu beter dan dat? Lees er alles over in mijn blog.

Zoeken